Lørdags kage – jordbær/ granatæble drøm

Man må godt spise kage i januar

Muuums kage er altså tilladt hele året rundt. Også selvom januar er indbegrebet af nul sukker imens folk er i fuld gang med deres ” New year – New me” og det er SÅ fint. Men der skal simpelthen være plads til en lille smule kage.

Friskhed og sødme i ét

Dén her kage kan du ikke holde fingrene fra! Også er den virkelig nem at lave.

Du skal bruge:

  • 400 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 250 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 spsk. Vanilje sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 200 g frost jordbær
  • 200 g frost granatæble
  • 4 blade husblas

Nu skal du bage bunden:

  • Tænd ovnen på 170° varmluft
  • Pisk æggende med 250 g sukker.
  • Tilsæt smøret.
  • Tilsæt lidt efter lidt melet, vanilje sukke og bagepulveret.
  • Kom blandingen i en smurt form. Ca. 26 cm Ø.
  • Bag i Ca. 45 minutter.
  • Når den er bagt lader du kagen køle helt af. Kom den evt. I fryseren imens du laver moussen.

Nu skal du lave moussen:

  • Kom jordbær og granatæbler i en gryde tilsæt 150 g sukker. Lad den slå og små koge til meget af saften trækker ud af frugterne.
  • Sigt saften fra frugten.
  • Kom saften i gryden igen.
  • Kom husblassen i blød i koldt vand, Ca. 15 minutter.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Tilsæt nu husblassen i den lune Frugt saft. Rør husblassen ud i saften til husblassen er opløst her i.
  • Vend saften i den lette skum.
  • Byg nu kagen op.
  • Kom bunden i en bagerng forret med kage plast.
  • Hæld mousse blandingen over den kolde bund.
  • Kom kagen i fryseren i Ca. 3 timer.
  • Pyt nu, lige som du ønsker. Jeg brugte Hjemmelavet marengs, kandiseret viol og friske jordbær.

Del gerne din kage her, eller på instagram husk at tagge mig @mama_palbom så kan jeg finde dit bud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen