Lørdags kage – Citron fuld måne

Endnu en klassiker med et twist…

Jeg må bare erkende at jeg elsker at fortolke klassiske kager. Det der med at kunne give kagen mit syn på hvad der er interessant, det er fantastisk.

En syrlig fætter…

I den her citron måne kage er der lagt vægt på virkelig at bringe citronen ind i, og lade dens navn være andet end farven på glasuren. Der skal nemlig bruges hele fire citroner, men det går helt perfekt i balance med fedmen og sødmen fra rigelige mængder af smør og sukker.

Nu til opskriften…

Det skal du bruge til selve kagen.

  • 250 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 4 æg
  • 2 økologiske citroner
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vanilje sukker

Nu skal du:

  • Tænd ovnen på 170°
  • Pisk Smør og sukker godt sammen, jeg bruger en røremaskine med piskeris på.
  • Tilsæt hvedemel, bagepulver og vanilje sukker.
  • Kom nu æggende i, et efter et.
  • Riv skrællen fint fra begge citroner og tilsæt i dejen.
  • Pres saften fra én citron og tilsæt i dejen.
  • Smør en springform på ø28 og kom dejen i.
  • Bag kagen i Ca. 45 minutter tjek til kagen, vores ovnen kan være forskellige og give forskellige bagetider.
  • Når kagen er færdig tages den ud og lader køle af.

Lad os top det med ekstra citron..

Du skal nu bruge følgende til det ekstra lag citron.

  • Saften fra 2 citroner
  • 1 dl sukker
  • Kom sukker og saften i en kasserolle.
  • Varm blandingen op til sukkeret er opløst i citron saften.
  • Hæld blandning over den lidt lune kage.
  • Nu vil saften trænge ind i kagen.
  • Sæt kagen på køl

Sukker på det søde..

En hver citron måne har et sødt tykt lag af glasur. Og det skal den her kage selvfølgelig også have.

Du skal bruge:

  • 1 bærger æggehvider
  • Ca. 200 g flormelis
  • Orange/ gul pasta farve.
  • Bland alle ingredienserne sammen til en let tyk masse.
  • Hæld over den afkølende kage.
  • Sæt gerne på køl igen så glasuren kan tørre.

Marengs er ALTID en god ide..

Du skal bruge:

  • 2 bærger æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk. Hvidvins eddike
  • Sæt oven på 125° varmluft.
  • Pisk æggehviderne godt sammen til en tyk hvid masse
  • Lidt efter lidt tilsætter du sukker og eddike. Pisk imens.
  • Når massen er tyk og luftig. Prøv at vende skålen om, massen skal blive siddende i skålen.
  • Kom massen i en sprøjte pose men lige den tyl du ønsker.
  • Sprøjt fine marengs på et bage papir som er på en bageplade, store som små det er dit valg.
  • Bag i ovnen i Ca. 1 time.
  • Slik ovnen og lade marengsene tørre inden i oven. Gerne 2- 3 timer.
  • Tag nu kagen ud og pyst som du ønsker. Jeg toppede med fine små sukker kugler.

Jeg håber du bliver lige så vild med kagen som jeg er! Del gerne dit bud på kagen. Enten her i kommentat eller på instagram.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen