Lørdags kage – Bedstefarsskæg, en ny fortolkning

Endnu en lørdag, endnu en lørdags kage…

Denne her lørdag har jeg valgt at kaste mig ud i at ny fortolke en klassiker, af Bedstefarsskæg. En sød, syrlig og ikke mindste syndig på kalorie kontoen. En kage som er bygget op en sød bund, jordbær kompot, marengs og toppet af med små halv kugler af jordbær gelé.

Alle kan være med

Selvom der er en del elementer er den til at overskue for selv den knap så erfarne bager.

Lad os komme i gang…

Bund: Det skal du bruge:

  • 400 g Hvedemel
  • 250 g Blødt smør
  • 250 g Sukker
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 4 Æggeblommer
  • 2,5 dl. Mælk

Nu skal du:

  • Tænd ovnen på 180 varmluft
  • Pisk det bløde smør sammen med sukkeret.
  • Pisk æggeblommerne i sukker massen et efter et.
  • Tilsæt mælken.
  • Kom lidt efter lidt mel og bagepulver i
  • Kom kagedejen i en smurt rundt form på 22 cm.
  • Bag kagen i ca. 45 minutter.
  • Lad kage køle helt af inden de øvrige elementer skal på.

Jordbær kompot og gelé – Det skal du bruge:

  • 300 g Optøede jordbær
  • 1,5 dl Sukker
  • 3 Blade husblas
  • lidt sølv mad glimmer.

Nu skal du:

  • Kom Jordbærende i en kasserolle og tilsæt sukker.
  • Når bærende har små kogt i ca. 7-10 minutter tages gryden af varmen.
  • Sigt nu bærende så det meste af saften kommer i en skål for sig.
  • Lag nu husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  • Kom saften tilbage i gryden og varm saften en smule vrid husblassen og kom den i gryden. Rør til det er opløst i aften.
  • Fordel nu sølv pulveret, og her efter saften i halv kugle silikone forme, og kom dem i fryseren.
  • Efter ca. 1 time er de klar.
  • Fordel jordbær kompoten oven på kage bunden.

Marengs toppe – Det skal du bruge:

  • 3 Æggehvider
  • 2 dl Sukker
  • 2 tsk. Hvidvins eddike

Nu skal du:

  • Pisk hviderne godt til de samler sig til en luftig masse.
  • Kom stille sukker i de luftige hvider.
  • Tilsæt hvidvins eddiken.
  • Marengsen er klar når du kan vende skålen om uden massen glider ud.
  • Kom nu marengsen i en sprøjte pose, og lav fine toppe oven på kagen.
  • Brug en gasbrænder til mad, til “bage” marengsen, pas på det kan hurtigt blive brændt.

Top kagen af med gelé halv kuglerne , og nu har du en lækker og ny udgave af Bedstefarsskæg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen