Når arbejdet giver dig stress.

Knugen i maven, tankemylder og søvnløse nætter

Sådan har jeg havde det on /off i noget tid. Men jeg smed det til siden, ignoreret følelserne, pakkede dem væk og smækkede et smil på.

Men det kan ikke vare ved, så stærke følelser kan man ikke blive ved med at undertrykke. For så eksplodere det pludselig, når der er ikke plads i kassen med følelserne længere.

I slutningen juli væltede alle de gemte følelser nedover mig. Jeg fik en total nedsmeltning! Og jeg kunne på ingen måde hænge sammen, men var jeg så overvældet af dårlig samvittighed at jeg kun tog et par dage i sengen, jeg skulle bare lidt væk fra mit arbejde som var den totale kilde til mit stress.

Ærlighed virker bare ikke hver gang..

Jeg er typen som har brug for at være ærlig, særligt når nu min sygemelding ikke bare var en gang influenza. Jeg tog en snak med min leder, hvor jeg ikke kunne holde tårerne tilbage. Jeg kom med undskyldninger, lidt som om det var min egen skyld, og jeg blev ikke sagt imod. Jeg fik bare afvide at jeg jo også havde været ked af det for et par måneder siden over vores pressede arbejds weekender, hvilke hun havde helt ret i. Vi er underbemandet! og beskeden var klar, det ville kun blive værre.

Jeg fik sagt “jeg tror jeg har stress”

Af en eller anden grund fik min leder og jeg aftalt at jeg skulle gå i aftenvagt i en periode, det var egentlig ikke det jeg havde mest lyst til, men min krop og mit sind havde givet op, og jeg tænkte at om ikke andet kunne jeg jo bruge dagtimerne på forhåbentligt at komme til jobsamtaler andre steder.

Der skulle luftforanderinger til..

Jeg blev tilbudt det mest fantastiske job en uge efter jeg havde taget beslutningen om at jeg skulle finde et nyt sted. Jeg havde dårlig samvittighed over at skulle sige op, og efterlade mine kollegaer i det som havde gjort mig så syg. Men man er sig selv og sine allerkæreste nærmest!

Jeg sagde op og gik på en uges ferie. Den ferie gav mig så meget ro! Men ikke nok for da jeg stod første morgen efter ferien fik jeg et voldsomt angst anfald! Jeg kunne fysisk ikke komme derud. Lægen sygmeldte mig, først en uge, men blev forlænget til udgangen af min opsigelse. Først blev jeg ramt af den dårlige samvittighed igen, men hurtigt forsvandt den. Jeg er mig selv nærmest.

Vi har kun et liv, mærk efter..

Husk at mærke efter de små tegn på stress, for pludseligt ramler din verden hvis du ikke for bearbejdet det. Stress er ikke bare noget pjat det er farligt.

Jeg tog denne test da jeg lagde mig syg første gang. Jeg ramte i max!

Tag testen, pas på dig selv ❤️ vi har kun et liv ✨

Klik her for stress testen.

Græsset er ikke nødvendigvis grønnere på den anden side..

Nej det er ikke ren lykke at starte et nyt arbejde, en ny begyndelse. Jeg kan mærke jeg stadig skal bearbejde min stress, men den er på ingen måde så markant som før. Jeg er glad hver dag, men små ting kan udløse knugen i maven og jeg kan hurtigt blive til den sure mor igen.

At starte nyt arbejde i samme fag fjerner ikke alle de udfordringer som jeg havde på mit tidligere arbejde. Det er blandet andet stadig svært at finde personale, men jeg er glad, jeg kan indordne mig under de forhold der nu engang er og stadig have glæden i at hjælpe mennesker som er et sted i deres liv hvor massiv hjælp er nødvendigt.

Pas godt på jer selv, lyt efter og sig fra! ✨

2 kommentarer til “Når arbejdet giver dig stress.”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen