Den grønne familie – Bæredygtighed på madplanen

En del af Den grønne familie på instagram

” Vi handler ikke så meget økologisk, det er simpelthen for dyrt” har du også hørt den smøre før? Har du eller er du måske vedkommen som siger lige præcis den sætning?

Mange tror at det fuldstændig ville vælte mad budgettet at handle økologisk, eller bare at gå efter de bæredygtige løsninger.

Men sådan er det slet ikke.

Hver fredag brygger jeg en madplan sammen for ugen, og lørdag formiddag får jeg så handlet det hele ind på en gang. Som regel kan jeg handle aftensmad til en uge for kun 300 kroner. Og ja det er jo til hele familien, to voksne og to børn. Et indkøb til en uge med alt, altså aftensmad, madpakker, mejeriprodukter, frugt og grønt, ligger på 500-600 kroner, og her mangler vi intet!

” Men man får da ikke lige så meget for pengene”

Nej ikke helt, f. Eks. Er et spidskål nogen gange halvt størrelse af et ikke økologisk. Men her ser jeg glasset halv fyldt i stedet for halv tomt, for det kan godt være mængden ikke er lige så stor, men bruger du virkelig hele det store spidskål? Er du sikker på du hver gang du køber et virkelig spiser det hele? Kan du med sikkerhed sige at du ikke smider noget ud? Smider ud fordi det faktisk var for stor en mængde, og du ikke kunne nå at spise det inden det blev sådan lidt kedeligt?

Jeg ser det sådan, det er helt fint med mindre mængder, det er stort set samme pris, måske en krone eller to mere end ikke øko. Men der bliver spist op, vi undgår madspild.

” Er alt så øko mærket og grønt hjemme hos dig? ”

Nej! Vi er ikke fanatiske, overhoved. Ser de ikke økologiske gulerødder bedre ud end de økologiske, ja så bliver de altså valgt, men så ser jeg først om der er nogle som så er fra Danmark, og hvis ikke ja så snupper jeg den som ser bedst ud.

Når det kommer til kød så bliver jeg nærig! Jeg ved godt at de økologiske dyr har haft det godt, men her stopper jeg op. Men jeg vælger i stedet at stoppe nabo byens slagteri skole, her kan man som helt civil komme og købe lækkert kød. Priserne er i bund, og i stedet for at kassér det kød som eleverne har lært ud fra, så bliver det solgt = stop madspild. Og igen jeg er ikke hellig for der ryger da også Koteletter i indkøbsvognen, som er max billige og jeg ikke aner hvor kommer fra,

Det er de små skidt som bliver til store bæredygtige vaner.

Start i det små, køb økologisk frugt og grønt. Måske ikke alt sammen øko men det som du kan se vil give mening. Eller måske bare skifte mælken ud, så den blive økologisk for en enkelt krone mere end den ikke økologiske.

Og husk så dine stof indkøbs net når du tager ud og handler 😉

Grønt kram 💚 Den grønne familie

1 kommentar til “Den grønne familie – Bæredygtighed på madplanen”

  1. Pingback: Madplan uge 22 - Mama Palbom

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen