Jule boller

Hele huset er fyldt op med duften af jul.

Hvor ville jeg dog ønske du kunne dufte hvordan hele vores hjem er fyld op med duften af jul. De skønneste jule boller er nemlig i ovnen lige nu! Boller fyldt af en masse af de klassiske jule krydderier, som ingefær,kanel, kardemomme og vanilje. Prøv selv den her opskrift og få sparket julen i gang hjemme hos jer. Ungerne ELSKER de her boller, naturligvis skal de have juleleverpostej oven på, det skal de have på ALT for tiden. Meeeen tænker jeg nok holder mig til en god gang tandsmør. De kræver ikke særlig meget, men smager af så meget!

Jeg fik ca. 10 boller ud af opskriften, men da Ofelia var med til at forme bollerne blev nogen større end andre. du skal over være opmærksom på at det ikke er sikkert du skal bruge lige så meget mel som i opskriften her, det æble jeg kom i var meget saftigt og derfor kom der naturligvis mere mel i af den grund, men kom melet stille og roligt i og føl dig frem.

Jule boller:

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 65 g flydende margarine
  • 520 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1, 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 1/2 vanilje sukker
  • 1 revet æble

Rør gæren ud i mælken.

Tilsæt ægget, margarinen og det revet æble.

Herefter tilsættes krydderierne og lidt efter lidt kommes melet i.

Lad nu dejen hæve i en time.

Efter hæve tiden, formes bollerne til 10 boller.

Lad nu bollerne hæve i 30 minutter.

Tænd i mens ovnen på 200 grader varmluft.

Når bollerne er færdig med at hæve bages de i ca. 12 minutter. Kig til dem og tag dem ud når de har en fin lys bare skorpe.

Velbekomme.

Kommenter gerne hvordan jeres resultat blev.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen